Boekenactie

Jonge Mantelzorgers zichtbaar maken. Dat is het doel van de boekenactie van Sascha Groen en het Steunpunt Mantelzorg in De Bilt.

Alle scholen in De Bilt ontvangen rond de week van de jonge mantelzorg (5 tot 11 oktober) het prentenboek ‘Papa Draak wordt niet meer beter’. Een liefdevol en troostrijk prentenboek voor peuters en kleuters over een zieke ouder en afscheid nemen. Een kleurrijk verhaal waarin ondanks het zware onderwerp ruimte is voor humor.

Auteur van het boek en initiatiefnemer van de actie is Sascha Groen. Zij schrijft uit ervaring. Haar man heeft ALS en zijzelf MS. Haar kleine kinderen zijn ongevraagd jonge mantelzorgers. Met het boek en de boekenactie wil zij kwetsbare kinderen bereiken en ouders en professionals ondersteunen. “Wij weten hoe belangrijk het voor jonge mantelzorgers is om gezien te worden. Het is fijn als er in de groep, op school of de opvang, ruimte is om te praten over onderwerpen als rouw, verlies en verdriet.”

Rotary Club De Bilt steunt de boekenactie. Elke school, kinderdagverblijf en buitenschoolse opvangt een exemplaar van het boek. Daarbij een begeleidende brief van het steunpunt.

Het prentenboek is voor € 14,99 online te bestellen bij BOL.

Interesse in de boekenactie voor jouw gemeente? Wij brengen je graag in contact met Sascha.

admin
info@jongemantelzorg.nl
Geen reactie's

Geef een reactie