BRUS, (ON)BREEKBARE LIEFDE

‘Wat zou ik tegen je zeggen als je me zou begrijpen? Ik weet het niet. Ik kan me niet voorstellen hoe het zou zijn, want wat onze band zo sterk maakt is dat we elkaar begrijpen zonder woorden, zonder taal. Ik zie hoe jij je voelt en jij voelt wat ik bedoel.’

 

Geïnspireerd door eigen ervaringen maakte fotograaf en coach Pauline Kuiper het boek ‘BRUS, (on)breekbare liefde‘, dat zij donderdag 5 september presenteerde in Wekerom. Pauline had een broertje dat ernstig meervoudig beperkt raakte door een zware epilepsieaanval. Ze dacht hem ‘kwijt’ te zijn, maar er ontstond een diepe band, die haar leven sterk heeft gevormd.

Om erachter te komen of andere brussen dezelfde ervaring hebben met hun ernstig meervoudig beperkte broer of zus, heeft Pauline de verhalen van twintig brussen verzameld en hun ‘verbondenheid zonder woorden’ vastgelegd in beeld.

Ook heeft elke brus een brief geschreven aan hun meervoudig beperkte broer of zus, alsof hij of zij het zou kunnen begrijpen. De indringende verhalen en brieven geven je een inkijk in de levens van mensen met een ernstig meervoudige beperking en hun familie.

Pauline wil met het boek meer aandacht te genereren voor deze twee doelgroepen die lang niet altijd genoeg aandacht krijgen.

Het boek ‘BRUS, (on)breekbare liefde’ is online te bestellen.

 

BRUS – Pauline Kuiper from De Media Brouwerij on Vimeo.

admin
info@jongemantelzorg.nl
Geen reactie's

Geef een reactie