Deel je zorg

VWS Start campagne Deel je zorg

In de week van de jonge mantelzorg (1 t/m 7 juni) start het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de campagne ‘Deel je zorg’ om jonge mantelzorgers te stimuleren om over hun zorgen te praten of gebruik te maken van hulp. 

Minister Hugo de Jonge start de campagne donderdag 28 mei om half 3 door in gesprek te gaan met jonge mantelzorgers die ook hun verhaal doen tijdens de campagne. Kijk mee op’: YouTube

Om de jonge mantelzorgers te bereiken zijn 3FM DJ Frank van der Lende en vlogger Brahim Lakhal gevraagd als influencers voor de campagne. Zij roepen in de Week van de jonge mantelzorgers, hun luisteraars en volgers op via social media: ‘Deel je zorg’ en ga in gesprek, telefonisch of via whatsapp met de mantelzorglijn van MantelzorgNL.

Meedoen aan de campagne

De campagnemiddelen voor social media en advertenties in kranten kunnen gemeenteen en organisaties inzetten om jonge mantelzorgers te bereiken in hun eigen gemeente. Hiervoor is een speciale toolkit. In de toolkit vind je nieuwsberichten, ervaringsverhalen, video’s, social posts, beeldmateriaal en de kernboodschap van de campagne. Let op: op de materialen is een embargo tot 28 mei 2020.

Link: Toolkit campagne Deel je zorg

 

De campagne van het ministerie van VWS staat los van onze eigen campagne #deeljezorg, die wij samen met Indebuurt033 in 2018 zijn gestart om de erkenning en bewustwording voor jonge mantelzorgers  in Nederland te versterken.

admin
info@jongemantelzorg.nl
4 Reactie's

Geef een reactie