Crowdfunding gestart voor educatieproject over mantelzorg

Met de film De Nestvlieder en het aansluitende educatieprogramma  willen regisseur Martine van der Kolk en producent Luna Petilli bewustwording creëren rondom mantelzorg en zo latere problemen voorkomen. 

Update: De crowdfunding is gesloten, het benodigde bedrag is binnen.

Het verhaal

De film gaat over mantelzorg en de impact dat het heeft op gezinnen. Nestblijver Cor zorgt al zijn hele volwassen leven voor zijn invalide moeder Teuntje. Wanneer zus Hennie plots weer thuis komt wonen verliest hij de grip op zijn zorgvuldig uitgedachte zorgroutine. Hun tegenstrijdige visie op de zorg van hun moeder en hun verwijtende manier van communiceren leidt tot chaos. Hun grootste angst, namelijk de angst om Teuntje te verliezen, lijkt werkelijkheid te worden wanneer hun moeder tijdens de jaarlijkse paasbraderie opeens verdwenen is.

Educatieprogramma

Met het aansluitend educatieprogramma willen Martine en Luna kinderen op scholen op een luchtige en creatieve manier kennis laten maken met het thema en kritisch laten nadenken over dit onderwerp. Bewustwording creëren rondom mantelzorg vanaf jonge leeftijd kan veel problemen voorkomen in de toekomst. Men zal meer begrepen worden, zich minder eenzaam voelen en een mantelzorger in zichzelf en anderen erkennen.

Eigen ervaring

Martine groeide zelf op in het Rotterdamse Hillegersberg. Het leven van het gezin waarin ze opgroeide zag er van de buitenkant perfect uit, maar achter gesloten deuren was er veel ruzie, onbegrip en verdriet. “Met deze film wil ik op een genuanceerde manier bespreekbaar maken wat gebrek aan emotionele zorg doet met mensen en welk effect dat heeft op wie ze uiteindelijk worden als volwassenen.” 

Crowdfunding

De afgelopen maanden is de productie gestart dankzij steun van VSBfonds en het Cultuurfonds Almere. Aanvullende financiering is nodig voor o.a. de montage en de realisatie van het educatieprogramma. Hiervoor is een crowdfunding gestart. Doneren kan op deze website.

De ambitie is de film in april 2021 in premiere te laten gaan. Hierop aansluitend start het educatief programma voor het schooljaar 2021/ 2022 op middelbare scholen en filmvertoningen met nagesprek voor volwassen.

Lees meer over de film en het educatieprogramma in deze flyer.

 

admin
info@jongemantelzorg.nl
Geen reactie's

Geef een reactie