Den Haag zet Jonge Mantelzorgers op de kaart

In Den Haag groeit 1 op de 5 kinderen op met een ziek familielid. Om deze jongeren te herkennen en te steunen heeft de gemeente activiteiten gemaakt waarmee professionals aan de slag kunnen. Hieronder een selectie.

Inspiratie en informatie

Dit webinar geeft je inzicht in de belevingswereld van jonge mantelzorgers en van professionals die het thema al herkend en erkend hebben.

Over de ondersteuningsmogelijkheden die er zijn in Den Haag gaat de routekaart, deze hier te downloaden. Ook er is de signaalkaart.

Hoe signaleert u als professional (over)belasting van een jonge mantelzorger? Op deze signalenkaart staan voorbeelden van gedrag dat u kunt herkennen bij jongeren waarbij de zorg te veel is geworden. Deze kaart is ook om te gebruiken om bij de jongeren zelf het gesprek te openen. De signalenkaart kun je gratis downloaden.

Communicatieondersteuning

Volg de social kanalen van Den Haag en deel hun stories en berichten! Daarmee helpt u om het bewustzijn over mantelzorg onder jongeren als een olievlek te verspreiden. Instagram | Twitter | Facebook | TikTok

In magazine Jonge Mantelzorg Magazine komen jonge mantelzorgers aan het woord die vertellen over hun ervaringen. Ook professionals komen aan het woord. Bekijk het magazine met verhalen van en over jonge mantelzorgers.

Jonge Mantelzorgers vertellen hun verhaal in verschillende video’s: denhaagmantelzorg.nl/jongeren

Informatie

Voor meer informatie over deze initiatieven in Den Haag kan je contact opnemen met Martijn Tillema, projectadviseur, Stad en Bestuur OCW

admin
info@jongemantelzorg.nl
Geen reactie's

Geef een reactie