Steun Jonge Mantelzorgers

Druk op jonge mantelzorgers neemt toe

De impact van de corona-maatregelen is voor jonge mantelzorgers groot. Meer dan de helft (56) helpt nu meer thuis en driekwart (71%) maakt zich sinds de uitbraak meer zorgen. Dit blijkt uit een peiling onder 121 jonge mantelzorgers door Brussen erbij Beweging (BEB) in samenwerking met Strategische Alliantie Jonge Mantelzorg.

De cijfers sluiten aan bij onze eigen bevindingen, zoals uit onze contacten met jonge mantelzorgers en professionals in zorg en welzijn en de jeugdzorg. Gezinnen zijn meer op zichzelf aangewezen. Dat kan een positief effect hebben, maar de onderlinge irritaties kunnen ook hoog oplopen. Bovendien wordt er een groter beroep gedaan op de kinderen, bijvoorbeeld omdat hulp van buitenaf is afgenomen. Kinderen hebben volgens gesproken organisaties verantwoordelijkheden die ze niet zouden moeten hebben, zoals voor het huishouden en de zorg voor een jonger broertje of zusje.

In tijden van het coronavirus is het extra belangrijk om contact te hebben met jonge mantelzorgers en hen een hart onder de riem te steken. Hoe? Lees onze speciale themapagina over corona en jonge mantelzorg met tips en een kaartenactie om jonge mantelzorgers een blijk van waardering te geven.

Download resultaten peiling van BEB en Strategische Alliantie Jonge Mantelzorg

Themapagina Corona en jonge mantelzorg

admin
info@jongemantelzorg.nl
Geen reactie's

Geef een reactie