Extra Week van de Jonge Mantelzorg

De week van de jonge mantelzorg valt traditioneel in de eerste week van juni. Vanwege Covid-19 gingen echter veel activiteiten niet door. Daarom is er een tweede week van de jonge mantelzorg, namelijk van 5-11 oktober 2020.

In deze Week van de Jonge Mantelzorg is er extra aandacht voor jonge mantelzorgers, online, maar ook worden er activiteiten in verschillende gemeenten georganiseerd. Deze jongeren, die opgroeien met een zieke ouder, broer, zus, of ander gezinslid, ontmoeten dan lotgenoten en doen samen leuke dingen.

Doe mee

We roepen gemeenten en lokale organisaties op om in deze week extra aandacht te geven aan jonge mantelzorgers. Aandacht blijft namelijk nodig. Veel jonge mantelzorgers blijven onzichtbaar en weten vaak niet goed bij wie zij terecht kunnen voor hulp.

 Deel je zorg

Een mooi hulpmiddel om jonge mantelzorg onder de aandacht te brengen is de campagne ‘Deel je zorg’ van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). De campagnemiddelen voor social media en advertenties in kranten kunnen gemeenten en organisaties inzetten om jonge mantelzorgers te bereiken in hun eigen gemeente. Hiervoor is een speciale toolkit. In deze toolkit vind je nieuwsberichten, ervaringsverhalen, video’s, social posts, beeldmateriaal en de kernboodschap van de campagne.

Aan de slag? Wij helpen je graag verder. Bel Jan Anne op 06 24716613 of mail naar ja.vandijk@jongemantelzorg.nl.

admin
info@jongemantelzorg.nl
Geen reactie's

Geef een reactie