Manteling prijswinnaar met campagne JMZ

Manteling, de Middelburgse organisatie voor mantelzorg en vrijwilligerswerk, ontving woensdag 2 oktober de Alice van Laar prijs 2019 voor de bewustwordingscampagne Jonge Mantelzorg ‘Bouw geen muur om je heen. 

Met de campagne wil Manteling mensen bewust maken van de positie van jonge mantelzorgers. Jongeren weten vaak niet goed bij wie ze terecht kunnen met hun verhaal of problemen. De titel ‘Bouw geen muur om je heen’ heeft meerdere betekenissen. Aan jonge mantelzorgers wil Manteling laten weten dat er ondersteuning mogelijk is en dat er meer jongeren zijn die te maken hebben met eenzelfde situatie. Je zorgen delen met anderen en hulp toelaten, kan je helpen je mantelzorgsituatie vol te houden.

Graffiti workshop

Onderdeel van de campagne is een graffiti workshop. Onder leiding van professioneel graffiti-artiest volgden jonge mantelzorgers de workshop. Zij kregen zo de kans om hun verhaal te vertellen. De graffiti-kunst is geëxposeerd tijdens activiteiten over mantelzorg.

Alice van Laar prijs

De Alice van Laar prijs – genoemd naar de initiatiefneemster van JMZ Pro, het netwerk van Jonge Mantelzorg professionals – werd woensdag 2 oktober uitgereikt tijdens het jaarcongres van JMZ Pro in Arnhem door Kees Hamster, bestuurder VGZ en Mirjam Diderich, voorzitter JMZ Pro.  De JMZ Pro Alice van Laar Prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een vernieuwende en verbindende activiteit, een initiatief of publicatie gericht op jonge mantelzorgers.  De prijs bestaat o.a. uit een geldbedrag van € 1.000,-

admin
info@jongemantelzorg.nl
Geen reactie's

Geef een reactie