Week van de JMZ

WEEK VAN DE JONGE MANTELZORGER 2020

De eerste week van juni is het de week van de jonge mantelzorg (1 t/m 7 juni 2020). Overal in het land zijn activiteiten voor jongeren die opgroeien met een zieke ouder, broer, zus, of ander gezinslid. Zij worden in het zonnetje gezet, ontmoeten lotgenoten en hebben dan even een moment voor zichzelf.

Ook is er in de week van de jonge mantelzorg aandacht voor de omgeving van jonge mantelzorgers, zoals het gezin, vrienden, docenten, jeugd- en jongerenwerkers en zorgprofessionals. Zij hebben een belangrijke rol bij het herkennen en ondersteunen van jonge mantelzorgers.

Het landelijk initiatief JongeMantelzorg helpt gemeenten en lokale organisaties daarbij.  Doormiddel van evenementen, workshops en campagnes werken wij aan bewustwording, begrip en aan de er- en herkenning van jonge mantelzorgers. Een goed voorbeeld daarvan zijn de expert meetings in onze campagnebus #deeljezorg.

Ook aan de slag? Graag bespreken we een passende aanpak voor uw gemeente of organisatie. Mail naar: info@jongemantelzorg.nl of bel met Jan Anne van Dijk (06 24716613)

admin
info@jongemantelzorg.nl
Geen reactie's

Geef een reactie